Llista

dilluns, 10 de març del 2014

AL CAMP RECORDEM EL TRICENTENARI







Al camp d’Aprenentatge ens hem volgut sumar a la commemoració de la fi de la guerra de Successió, amb el desenllaç del setge de Barcelona, l’11 de Setembre de 1714 i la capitulació del  castell de Cardona el 18 de Setembre de 1714.



Aprofitant que rebem centres de tot Catalunya, anem construïnt col·lectivament un plafó, on ressaltem els personatges, espais i fets més rellevants del lloc d'origen de l'alumnat que atenem durant la guerra de Successió.  Destaquem el que va esdevenir a Poblet, a través de la tomba de l'abat Dorda, austriacista , cap de finances de l’arxiduc Carles (Carles III d'Àustria), bisbe de Solsona i desterrat després a Poblet per una ordre de Felip V.  Hem sol·licitat aquest document a l'"Archivo Histórico Nacional" de Madrid, per a poder-lo treballar com a font primària. 




Alhora situem sobre un mapa francès de Catalunya del 1714, en el qual figuren les vegueries, cada poble o ciutat d’on provenen els alumnes, i el comparem amb un mapa actual.

Per altra banda fem una petita recreació a partir d’objectes relacionats amb la vida quotidiana de l'època: barretines, una perruca blanca i espardenyes. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada